Vi har fået Rap til at producere nye farver på de klassiske brede sko

Vi har tidligere skrevet en del om denne her geniale RAP sko til brede fødder. Det har nemlig lige så længe vi kan huske været vores bedste bud, når vi har en mere eller mindre desperat mor eller far, som ikke kan finde sko, som er brede nok til deres barn. Og når det er den samme sko som går igen og igen år efter år, så det er vigtigt, at der kommer noget fornyelse på farverne. Vi har længe savnet skoen i læder i blå (vi har haft den ruskind i blå som en slags standard), så vi bad RAP (Arauto RAP) om at producere den til os. Derudover fik vi dem til at producere skoen i en flot cognacfarve. Den grønne sko på billedet havde vi i forvejen, men fik lige lov at komme med i spotlyset alligevel.

RAP har deres egen skofabrik i Portugal, som vi i øvrigt har besøgt for nyligt. Læs om vores besøg her. Fordi fabrikken producerer sko på en relativ gammeldags facon (altså ikke masseproducerede sko af robotter) kan vi godt få lov til sådan lidt at designe vores egne sko og så er det også skønt at vi kan ringe til dem og bede dem producere deres brede sko i de farver vi lige synes vi står og mangler. Efter et par uger, måske nærmere en måned, kan vi få et et par kasser hjem af de ønskede sko.

Skoene er brede og har plads til en høj vrist. Sålerne er i bomuld og som det ses på billedet ovenfor, er der god plads til tæerne.

Her er hvad en af vores kunder for nyligt skrev i en anmeldelse på Trustpilot, efter at have købt skoene:

“Må indrømme at mine forventninger til selve skoen ikke var høje. 
Min søn er meget platfodet så det at finde sko, som kan passe på hans brede fod er en kamp! (En efterhånden meget dyr kamp) 
Men vejledningen på hjemmesiden var perfekt og i dag blev Louie den stolte ejer af, sit første par sko som ikke klemmer. 
Jeg glæder mig næsten til, at vi skal bestille sandaler nu 😄
Tak for en rigtig god oplevelse”

Du kan finde vores nuværende udvalg af skoene her.

Spændende besøg hos Arauto RAP skofabrik i Portugal

Et stort ønske går i opfyldelse

Det har længe været et stort ønske for os at besøge en ægte traditionel skofabrik i Portugal. Det var derfor med stor spænding, at vi omsider fik en aftale i hus med et af vores yndlingsskomærker, Arauto RAP. I den mindre by ved navn São João da Madeira, er en stor andel af befolkningen beskæftiget netop med skoproduktion. Her har Arauto Rap også ligget siden den familiejede fabrik blev opstartet for over 50 år siden.

Hos MilkyWalk har vi beskæftiget os med sko i ca. 10 år og vi har da i løbet af årerne også fået forklaret en del gange, at skoproduktion er en krævende affære. Alligevel kom det bag på os, hvor mange steps der egentlig er i produktionen af en lædersko.

Jo, robotter laver også sko

Det er klart, at der er forskel på produktionsmåden alt efter om der er tale om arbejdsgangen på en klassisk læderskofabrik i Portugal eller en fabrik i Østen, som masseproducerer sko i kunstige materialer. De sko, som sprøjtes ud af fabrikkerne i Østen for de kendte store sportsmærker, er højst sandsynligt produceret af robotter. Brug af robotter kræver netop masseproduktion, før det kan svare sig. Hos Arauto RAP er vi meget langt fra masseproduktion og RAP producerer kun den mængde sko, som vi butikker har bestilt hjem.

Hos Arauto RAP bruges der i dag også en del maskiner, software og computere men den primære arbejdsstyrke ligger hos de dygtige mennesker, som arbejder på fabrikken. Vi skulle have brugt dagevis på fabrikken for at forstå og se alle de mange steps, som en sko er igennem før den er færdig. Så lang tid havde vi desværre ikke men vi fik vi alligevel et fantastisk indblik i, hvor krævende det er at fremstille sko.

De mange steps i skoproduktionen

Vi nåede blandt andet at besøge en medarbejder, som sørger for at skoene har den ønskede pasform. En enorm detaljeorienteret præcisionsopgave udført delvist manuelt og delvist med hjælp fra software og computere. Herefter var vi forbi en person, som analyserer læderet, så læderstykkerne til skoene bliver skåret ud på den rigtige måde. Det er f.eks. vigtigt at strækket i læderet bliver vendt den den rigtige vej på skoen, så skoen ikke giver sig for meget. Det er også her, at man sørger for at læderstykkerne kommer til at matche hinanden farvemæssigt. Når man farver skind, bliver farven ikke automatisk den samme tone alle steder, så dette skal også planlægges før man begynder at ‘cutte’ de forskellige dele ud af skindet.

Er der tale om en vinterstøvle, skal der tilskæres uld til foeret og er der tale om en sko uden uldfoer, skal der tilskæres indvendige læderstykker.

Der er så mange processer i en skoproduktion, at vi allerede i skrivende stund har glemt mange af dem. Godt vi har nogle billeder (desværre kun få), som kan hjælpe os lidt på vej.

Medarbejderen på billedet nedenfor sørger for at skoene får stemplet størrelse, varenummer og materialeoversigt på et af de indvendige læderstykker i en sko.

Herunder bliver der sat metalringe til snørebåndet på en vinterstøvle.

Der bliver skåret læderstykker til blandt andet velcroremme. Det er ikke unormalt at en børnesko kan fås fra størrelse 20 til størrelse 40. Hver enkel størrelse har sine egne mål, forme, såler, lynlåse…

Så er der netop limet rågummisåler fast til vinterstøvler.

Dernæst skal sålerne tilpasses ved slibning. Først en grov slibning, så en mindre grov og til sidst en fin slibning.

Og bedst som man tror skoene er ved at være færdige så mangler der stadig ca 10-12 arbejdsgange. F.eks. skal der kantebånd på skoene, kantebåndet skal males, skoene skal rengøres for evt overskydende materialer/lim, nogle sko skal pudses/have olie for at få et bestemt look, der skal såler i skoene, skoene skal mærkes med priser, kvalitetstjekkes, puttes i æsker osv. Og så har vi ikke engang fået fortalt om, hvordan der sættes TEX-mebraner i vinterstøvler, hvordan alle sko skal afstives i hælkappen og ved snuderne, at alle sko adskillige gange skal både opvarmes og nedkøles for at få den rigtige pasform. Og vi har heller ikke fået nævnt de mange syerske, som får sat de mange forskellige læderdele sammen til noget der ligner en sko.

Selvom denne lille beretning om vores besøg hos Arauto RAP har udeladt fortællingen om mange af de steps, som kræves i skoproduktionen, så håber vi alligevel, at det står klart, at hver en børnesko fra RAPs fabrik i São João da Madeira er et ægte lille kunstværk og vi håber du vil sætte endnu mere pris på dit næste par RAP sko.

Bonusinfo om RAP

RAP producerer alle sko på egen fabrik og har dermed 100% kontrol over deres produktion. Mange andre skomærker har ikke deres egen fabrik og har dermed ikke samme mulighed for at styre og kontrollere produktionen. Alle Rap sko er fri for skadelige kemikalier.

Ranjo og Rabba: Bundgaard sandaler til små brede buttede fødder

Bundgaard brede sandaler Ranjo Rabba

En af vores bedste sandaler til små brede buttede fødder laves af Bundgaard. Den fås i en helt klassisk unisex udgave kaldet Ranjo og i en pigeudgave kaldet Rabba med små hjerter på velcroremmene.

En hel del små børn har brede fødder med høj vrist og hvis de så samtidig ikke helt har smidt babyfedtet endnu, så kan fødderne være ret buttede og det kan være rigtig svært at finde sandaler, som sidder behageligt på fødderne. Når vi hjælper vores kunder med at finde sandaler til netop sådanne fødder, så ender det tit med at det er en Ranjo eller Rabba Bundgaard sandal, som sidder bedst. Sandalerne er nemlig meget rummelige og nemme at justere til fødderne. Sandalen laves til og med størrelse 25.

Vi kan derfor helt klart anbefale dig at kigge på disse sandaler, hvis du er på udkig efter en god sandal med støtte til en bred fod med høj vrist. Sandalen kan også bruges af fødder, som blot er medium brede, da den kan justeres rigtig fint til fødderne.Bundgaard brede sandaler Ranjo Rabba a

Se vores udvalg af Ranjo og Rabba.

Har du generelt svært ved at finde gode børnesko til brede fødder? Læs vores indlæg om sko og sandaler til brede fødder.

Så er der nye farver på de brede børnesko fra RAP!

Vi er begyndt at få en del forårsvarer i shoppen og Raps populære klassiske brede gummisko er netop kommet på lager i sæsonens fine farver.

Skoen er helt perfekt til en bred fod med høj vrist, da der er god plads både i højden og bredden sammenlignet med mange andre børnesko.

Skoene har en udtagelig indersål af bomuld, en hvid gummisål og fås i både ruskinds- og læderudgaver. Skoene er som sagt geniale til de meget brede fødder men kan også sagtens bruges af moderat brede fødder.

Er du interesset i at se mere info om sko og sandaler til brede fødder, så tjek evt dette tidligere indlæg med forslag til brede sandaler og sko. Generelt er mange af Arauto RAPs modeller rigtig gode til brede fødder og høj vrist, hvor et mærke som Angulus typisk er lidt lavere over vristen. Det gælder i hvert fald mange af vinterstøvlerne fra Angulus, som kan være forholdsvis lave over vristen. Angulus har dog nogle rigtig gode brede sandaler med justerbare velcroremme, som er meget fine til høj vrist.

Husk at du kan søge efter bredden på sko på vores hjemmeside. Søger du efter vores bredeste sko, vil de omtalte RAP sko nedenfor netop komme frem.

Rap brede sko

Danmarks bedste kundeservice: Gæsteindlæg af Kathrine Lundqvist

Dette indlæg er skrevet af Kathrine Lundqvist, som studerer en kandidatgrad i retorik. Kathrine har lavet en undersøgelse om online shopping og kundeservice og i den forbindelse har Kathrine fundet frem til at MilkyWalk ligger i top på Trustpilot (dags dato- der kan dagligt ske ændringer i placeringer). Kathrine har skrevet et indlæg om vores kundeservice, som vi har fået lov at publicere her:

 

Det er de små ting, der gør forskellen

Online shopping er mere populært end nogensinde før, men der er stor forskel på kundeservicen hos de forskellige webshops. Da jeg selv er stor tilhænger af online shopping og værdsætter god kundeservice, besluttede jeg for nyligt at finde de absolut bedste webshops inden for børne-, herre- og dametøj.

Og det er netop hér, at Milkywalk kommer ind i billedet: Inden for kategorien børnetøj er Milkywalk førende med en TrustScore på intet mindre end 9.9 foruden et væld af positive tilbagemeldinger fra forbrugere, der er vilde med deres kundeservice. Du kan se deres flotte placering i grafikken nedenfor.

 

grafik

Grafik: Katoni.dk

Milkywalk er leveringsdygtige i børnetøj og -accessories til både babyer og unge teens, og med stærke brands som Bundgaard, Joha, Noa Noa Miniature og Angulus i deres sortiment, er forbrugerne sikret produkter af rigtig høj kvalitet.

Der er ingen tvivl om, at Milkywalk møder forbrugernes ønsker og behov for en webshop. De får især ros for deres hurtige leveringer samt gode og venlige service ved kundehenvendelser. Det er dog langt fra det eneste, de får ros for. De yder nemlig en enestående og fin service oveni ved eksempelvis at vedlægge personlige hilsener, små poser slik og ved at gøre noget ekstra ud af indpakningen.

Hos Milkywalk tager de udgangspunkt i den enkelte forbruger. I stedet for at behandle forbrugerne som transaktioner, der skal afvikles hurtigt og effektivt, imødekommer de den enkelte forbruger med personlig og effektiv service. Dét er noget, de kan være stolte af!

Hvis du endnu ikke har handlet hos MilkyWalk og oplevet deres skønne kundeservice, kan du jo smutte forbi deres outlet og lade dig inspirere af kvalitet og rigtig gode priser. Og måske der endda ryger et par lækre ting ned i kurven?

 

 

NYHEDER: MarMar vinterjakke Olga i sort med guld og Oskar zig-zag

MarMar har tilføjet to sæsonfarver i deres lækre overtøjsserie. Denne vinter fås Olga vinterjakken og flyverdragten Ollie i sort med guldprint til pigerne (black star flake) og jakken Oskar og flyverdragten Ollie fås i en udgave med sort/blå zig-zag mønster (black zig-zag).

De to nye farver er i samme kvalitet som standardfarverne og er vindtætte, vandafvisende og åndbare.

Og det ser ud til at MarMar har ramt rigtigt med de nye sæsonprints for her i august er begge nyheder allerede efterspurgte. Vi håber I kan lide dem.

Gå til MarMar overtøj!

MarMar overtøj Olga gold star flake black

MarMar jakke oskar zig zag

Huttelihut huer og elefanthutter til vinteren 2017

Vi har nu fået leveret størstedelen af vores Huttelihut huer og her viser vi nogle af dem.

De populære elefanthutter med pelskvaste (på første billede) er indtil videre kommer hjem i hvid (offwhite/råhvid) samt i camel. Vi får to farver mere snarest! Bemærk at huerne godt kan tåle at komme i vaskemaskinen på uldprogram (30 grader). Pelskvastene kan med fordel føntørres efter vask.

Foruden to farver mere i udgaven med pelskvaster, kommer der også en helt ny elefanthue-model, som har én stor pelskvast på toppen. Den glæder vi os meget til at få.

Alle de viste Huttelihut huer har en bomuldsblanding indvendigt, så de ikke kradser.

Til drengene (pigerne må selvfølgelig også gerne) har vi en del forskellige grå, mørkegrå og camelfarvede elefanthuer med ribkanter og stjerner i forskellige farver. Der er både noget til det navyblå, sorte, grå og cognacfarvede overtøj og sko.

Til pigerne har vi tre forskellige elefanthuer med blomster. To grå med henholdsvis lilla og rosa blomster og en brun med rosa blomster. Derudover er der en fin grå/sort hue med gepard-mønster, som både kan gå til piger og drenge.

Som noget nyt har Huttelihut lavet en fin scooter babyhue, som du kan se her!

Huttelihut elefanthut

Huttelihut huer 2017 MilkyWalk b

Huttelihut huer 2017 MilkyWalk s

Lidt facts om Huttelihut

Huttelihut er et dansk mærke, som især er kendte for deres uldhuer til børn, som de har designet siden 2003.

Huene i uldfleece med bomuldsfoer er varme, åndbare og vandafvisende og har en fin pasform, som gør at huerne sidder tæt men komfortabelt omkring hovedet.

Huttelihut har et tæt samarbejde med en indiansk højlandsbefolkning i Andesbjergene, som bearbejder ulden, som Huttelihut benytter.

Nye skocremer fra Woly – rose, mahogany, grå, guld, sølv, kobber og mange flere

Vi har udvidet vores sortiment af skocremer fra Woly med nye spændende farver.

Vi har altid haft de mest almindelige farver som sort, brun og blå men nu kan du også få skocreme til de rosafarvede, lilla, lysebrune, guldfarvede, sølvfarvede og mahoganyfarvede sko. Vi får snart endnu flere farver at vælge i mellem, så vi håber at vi er med til at gøre det lettere at få pudset sko igen.

De viste skocremer er velegnede til glat skind/læder og de fleste kan også bruges på TEX-støvler.

Skocreme woly milkywalk

Se vores udvalg af skocremer!

Vi er netop flyttet til nyt lager

Vi er netop flyttet ind på vores nye lager og er lige ved at få de sidste varer på plads på hylderne. Vi er i øjeblikket ca 1-2 dage bagud med hensyn til at afsende ordrer samt at håndtere returvarer.

Hvis du bestiller fra en PC (kan ikke ses på mobil), kan du følge aktuel afsendelsesstatus øverst i højre hjørne på vores hjemmeside.
Eksempel:

eksempel

Bisgaard sandaler til slanke fødder

Bisgaards sko har ry for at være gode til smalle fødder. En stor del af Bisgaards kollektion er også rigtig nok fin til slanke fødder, men husk at de fleste mærker, inklusiv Bisgaard laver forskellige bredder.

Sandalerne, som vi viser her, er dog helt klassiske Bisgaard sandaler, som er perfekte til medium og slanke fødder – helt i tråd med Bisgaards slanke ry.

Bisgaard sandaler narrow feet brown

Bisgaard er gode til at justere detaljerne på deres sko fra år til år. Det hele skal ikke blive for kedeligt og genkendeligt. Man ser derfor sjældent at en sko fra en af Bisgaards kollektioner ser nøjagtig ens ud fra sæson til sæson (pånær basisvarer som gummistøvler og hjemmesko). Det kan f.eks. være at foeret i vinterstøvlerne ændres fra hvid til brun eller at sålen får en opdatering. Der er konstant udvikling hos Bisgaard.

Bisgaard sandaler narrow feet grey

Det gælder også sandalerne her, som har fået nye såler i år. Pasformen er dog den samme som sædvanlig og er ideel til medium og slanke fødder.

Vi har længe plaget Bisgaard om at lave disse lukkede sandaler i større størrelser end størrelse 30 og i år er vi endelig blevet hørt og sandalerne fås helt op til størrelse 35. I nogle farver i hvert fald.

Bisgaard sandaler narrow feet

Er man på udkig efter nogle meget sandaler, er disse Bisgaard sandaler højst sandsynligt ikke smalle nok og vi vil anbefale, at du kigger på den helt smalle kollektion fra Arauto RAP. De har et lille udvalg af sandaler, som er lavet helt specielt til de smalle fødder, som svømmer rundt i alle andre sko og sandaler. Find dem ved at sortere vores sandaler efter bredde, som vist nedenfor.

Smalle sko

I tvivl om bredden på dit barns fødder?

Hvis du aldrig har haft problemer med at finde og købe sko til dit barn, er fødderne højst sandsynligt medium i bredden. Send gerne et billede af dit barns fødder til os, hvis du har brug for hjælp til at vurdere.