Børnesko: Støvletter til alle fødder

I efteråret er støvletter et oplagt skovalg og vi har lige nu et rigtig fint udvalg af både forskellige farver, modeller og mærker.

Som en af de eneste webshops med børnesko, går vi rigtig meget op i at have noget til alle slags fødder. Vi klapper i hænderne, når producenterne laver nyheder til de smalle eller brede fødder. Udvalget til disse er nemlig generelt ikke særlig stort, så vi elsker, når vi kan udvide vores sortiment.

Heldigvis findes der støvletter til alle slags fødder og det er ikke mindst takket være Angulus.

Angulus har længe været kendt for at lave brede sko og flere af deres støvletter er da også til den brede side. Men for et par sæsoner siden, introducerede Angulus en smal støvlette og den er virkelig blevet taget godt imod hos vores kunder. Den har helt klart manglet!

På billedet nedenfor ses en række Angulus og Arauto RAP støvletter fra dette efterårs kollektioner.

stoevletter-til-boern-angulus

De to støvletter yderst til højre er begge den smalle model fra Angulus (6320-201), som passer perfekt til en slank smal pigefod. Den grå lakstøvlette (6024-101) findes kun op til størrelse 25 og er lavet på Angulus klassiske begyndersål/læst. Sålen er lidt tyndere og dermed relativ let og støvletterne er velegnede til medium og slanke fødder.

Den bronzefarvede støvlette (6320-101) er den brede støvlette-udgave fra Angulus og passer til medium og bredere fødder.

Den blå støvlette med cirkelmønster (2192-101) er ligeledes fra Angulus og er også til den brede side. Vi havde i dag besøg på vores lager af en dreng med ret brede fødder, som passede denne model rigtig fint. Han endte derfor med at få et par af disse i en sort udgave.

De to støvletter yderst til venstre er fra Arauto RAP. RAP har eksperimenteret en del med deres støvletter og haft forskellige pasforme. Nogle sæsoner har de været meget brede, men i dette efterår er pasformen blevet lidt slankere. Vi vurderer støvletterne til at være medium og de rummer derfor de fleste fødder med undtagelse af de meget brede og meget smalle fødder.

Eftersom at støvletter ikke kan reguleres og tilpasses til fødderne med snørebånd eller velcro, anbefaler vi, at man ikke overdriver voksepladsen. Hvis man kan ramme ca 1 cm ekstra er det optimalt. Måler fødderne 17 cm, bør støvletterne være ca 18 cm.

Nogle foretrækker lidt mere vokseplads, men man skal være klar over at støvletterne nemt vil kunne side løst og at barnet dermed kan være tvunget til at spænde i musklerne for at holde støvlerne fast. Specielt smalle fødder kan ikke ‘klare’ for meget vokseplads, hvorimod det går lidt lettere til de brede fødder, som generelt fylder skoene bedre ud. Køb dog aldrig mere end 1.5 cm ekstra i en støvlette selvom fødderne er brede.

Det afhænger af skotypen, hvor meget ekstra plads vi anbefaler. I sandaler og hjemmesko er ca 1 cm ekstra passende og i sko kan man købe op til 1.5 cm ekstra, hvis der er gode justeringsmuligheder. I vinterstøvler er det passende, at der er ca 1.5-1.8 cm ekstra, hvis man køber tidligt på sæsonen (august-september).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *