Den store vinterstøvleguide til børn

Vi får mange spørgsmål angående valg af vinterstøvler og de forskellige typer: læder, tekstil, snestøvler osv. Vi har derfor lavet en kort guide.

vinterstoevler-til-boern

For at gøre det lidt mere overskueligt har vi inddelt de forskellige vinterstøvletyper i 3 overordnede kategorier.

Lædervinterstøvler med uldfoer er rigtig lækre for fødderne, fordi de er lavet i 100% ægte materialer, som er med til at regulere varme og sved. Næsten alle lædervinterstøvler har TEX-membraner, som sidder i den nederste halvdel af støvlerne imellem læderet og foeret og forhindrer sjap og vand i at trænge igennem støvlerne. Angulus, Arauto RAP og Bisgaard er blandt andet rigtig dygtige til at lave lædervinterstøvler.

I år har vi en del vinterbegyndersko i læder – med og uden TEX-membran. Fordelen ved disse er at de er kortere og lettere end almindelige lædervinterstøvler. Foeret er typisk lidt tyndere og skoene kan derfor tages tidligere i brug. 

Læderstøvler skal renses og plejes med imprægnering/læderfedt for at vand og vej-salt ikke trænger ind i læderet og ødelægger støvlerne. Vi anbefaler at man supplerer læderstøvler med et par vintergummistøvler – specielt til børn som er meget udendørs, så læderstøvlerne kan nå at tørre helt igennem, hvis de er blevet våde udvendigt eller indvendigt (af sved). 

Nylon/ruskind-kombi vinterstøvler er ofte meget lette støvler, som primært er lavet i syntetiske materialer for bl.a. at holde vægten på støvlerne nede. Støvlerne er rigtig gode og praktiske til f.eks. skovbørnehaven og kræver mindre vedligeholdelse end lædervinterstøvler.

Primigi og Superfit laver blandt andet disse typer vinterstøvler, som også er særligt velegnede til små børn, som lige har lært at gå pga. den meget lave vægt på støvlerne. Både Primigi og Superfit bruger GORE-TEX membraner i deres vinterstøvler for at gøre dem vandtætte men stadig åndbare.

Snestøvler er f.eks. støvler fra Sorel og Grünland og er velegnede til en kold vinter med lave temperaturer og til børn, som har svært ved at holde varmen i almindelige vinterstøvler. Vi har endnu ikke fået alle snestøvler på lager.

Bemærk at der hurtigt kan dannes kondens i snestøvler, hvis de benyttes på varmere vinterdage, da fødderne ikke ånder optimalt. Vi anbefaler derfor ikke, at snestøvler bliver brugt som en hverdagsstøvle.

Vintergummistøvler er lidt i en kategori for sig selv og skal ses som et supplement i vintergarderoben på samme måde som almindelige gummistøvler er et supplement i garderoben i sommerhalvåret.

bisgaard-vinterstoevle-sort-vintergummistoevle

Husk
Børn er forskellige, så hvad der fungerer for det ene barn, er ikke nødvendigvis optimalt for et andet barn. Hvis man oplever problemer med klamme fødder i vinterstøvler, anbefaler vi at man eksperimenterer med forskellige typer strømper.

Der skal være god plads i vinterstøvler, så køb dem gerne ca 1.5-1.8 cm større end fødderne – lidt mindre til små børn.

Du kan finde alle de nævnte vinterstøvler og mærker ved at bruge søgefeltet på vores hjemmeside eller ved at finde de relevante kategorier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *